Războiul din Ucraina, ziua 678. Valuri de rachete lovesc Kievul şi Harkovul / Atacul masiv vine la câteva ore după ce Vladimir Putin a anunţat o intensificare a loviturilor / Zelenski: Rusia nu câştigă războiul

Rusia a bombardat marţi Kievul şi Harkovul cu rachete, au declarat oficialii ucraineni, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a promis să răzbune ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac ucrainean asupra oraşului rus Belgorod, care a ucis 24 de persoane.

3771 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 678. Valuri de rachete lovesc Kievul şi Harkovul / Atacul masiv vine la câteva ore după ce Vladimir Putin a anunţat o intensificare a loviturilor / Zelenski: Rusia nu câştigă războiul

Războiul din Ucraina, ziua 678. Promisiuni mari de ambele părţi / Zelenski: în 2024, îi vom devasta pe ruşi / Putin: economia Ucrainei este distrusă, PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,5%

Deputată din Kiev postează fotografii cu apartamentul ei plin de moloz. Kira Rudik: Rusia, vei plăti!

Membră a Parlamentului ucrainean, Kira Rudik a postat fotografii pe X cu apartamentul său bombardat. „Casa mea este acum parţial în moloz. Nu mai am ferestre pe o parte. Am răni uşoare, dar sunt în viaţă. Incendiile sunt peste tot. Rusia, vei plăti", a scris ea.

Olena Zelenska: inamicul nu se satură să omoare în fiecare zi. Numai forţa îl va opri

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a condamnat într-un tweet atacul lansat în ultimele ore de forţele armate ruse, care a vizat în special Kiev şi Harkov. „Atacul masiv rusesc asupra Kievului şi Harkovului înseamnă zeci de civili răniţi şi clădiri rezidenţiale incendiate. Din păcate, avem victime”', a scris Zelenska. „Vorbind de oboseala de război, merită să ne amintim: inamicul nu se satură să omoare în fiecare zi. Numai forţa îl va opri'', a adăugat ea.

Zelenski: Crimeea şi Marea Neagră vor deveni „centrul de greutate” al războiului. Moscova va vedea adevărata noastră mânie

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski crede că, în 2024, Crimeea şi Marea Neagră vor deveni „centrul de greutate” al războiului. Liderul Kievului, în cadrul unui interviu acordat The Economist, a afirmat că izolarea Crimeei şi slăbirea capacităţilor militare ruseşti sunt „extrem de importante pentru noi, deoarece este o modalitate de a reduce numărul de atacuri din această regiune”.

Zelenski este convins că o operaţiune de succes ar constitui un „exemplu pentru lume” şi ar avea un mare efect chiar şi în interiorul Rusiei. Cât despre podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, „Moscova trebuie să ştie că pentru noi este o structură militară”, a conchis Zelenski. „Piloţii noştri stăpânesc deja F-16”, a mai spus el. „Duşmanii noştri vor vedea care este mânia noastră adevărată”, susţine liderul de la Kiev.

Valuri de rachete lovesc Kievul şi Harkovul. Atacul masiv vine la câteva ore după ce Vladimir Putin a anunţat o intensificare a loviturilor

Rusia a bombardat marţi Kievul şi Harkovul cu rachete, au declarat oficialii ucraineni, la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a promis să răzbune ceea ce Moscova a declarat că a fost un atac ucrainean asupra oraşului rus Belgorod, care a ucis 24 de persoane.

Rusia a bombardat capitala ucraineană cu valuri de rachete în acestă dimineaţă. Infrastructura de energie electrică şi gaze a fost afectată în unele părţi ale oraşului.

"Explozii în capitală", a declarat primarul Vitali Klitschko pe aplicaţia de mesagerie Telegram, îndemnând oamenii să se adăpostească.

Atacurile au avut loc după ce Putin a declarat luni că atacurile Ucrainei asupra Belgorodului "nu vor rămâne nepedepsite". Acestea au ţinut cea mai mare parte a Ucrainei sub alertă de raid aerian timp de câteva ore.

Magnitudinea atacului rusesc nu este clară încă. Atacul urmează celui mai mare atac aerian al Rusiei asupra Ucrainei de vineri, care a ucis cel puţin 39 de persoane.

Oraşul Harkov a fost, de asemenea, supus unui "atac masiv cu rachete", a declarat primarul Ihor Terekhov.

Kiev: 9 drone ruseşti doborâte

În timpul atacului de luni cu dronele Shahed efectuat de Rusia asupra Ucrainei, 9 din 10 drone inamice au fost distruse, a raportat „Ukrainska Pravda”, care citează Forţele Aeriene ale Forţelor Armate Ucrainene. În plus, o rachetă aeriană ghidată Kh-59 a fost distrusă pe Frontul de Est.

Atacul rusesc asupra Avdiika: un bărbat de 73 de ani a fost ucis

În Avdiivka, regiunea Doneţk, o femeie de 73 de ani a fost ucisă din cauza bombardamentelor de artilerie rusă. Şeful administraţiei militare regionale Doneţk, Vadim Filaşkin, a anunţat acest lucru pe Telegram, transmite Ukrinform.

Kiev: O dronă rusă loveşte o clădire din Sumy, doi morţi

Cel puţin două persoane au murit şi o alta a fost rănită, după ce o dronă rusă a lovit o clădire rezidenţială din regiunea Sumî. Acest lucru a fost declarat de Ministerul de Interne ucrainean pe Facebook, relatează Ukrinform. „Armata rusă a lovit o casă cu două etaje. În urma atacului dronelor inamice, o femeie de 52 de ani a murit în spital din cauza rănilor. Din moloz a fost extras cadavrul unui bărbat de 40 de ani. O altă femeie a fost rănită”, se arată în raportul ministerului.

Moscova. 4 morţi şi 14 răniţi în atacul Kievului asupra Doneţk

Bilanţul este de 4 morţi şi 14 răniţi în urma unui atac ucrainean din timpul nopţii la Doneţk, oblastul ucrainean anexat de facto de Rusia din 2022. Acest lucru a fost raportat de agenţia de presă rusă „Tass”, citând informaţii publicate de serviciile operaţionale din Republica Doneţk. „În total, în cursul nopţii trecute la Doneţk, 14 persoane au fost rănite din cauza bombardamentelor, în districtele Voroşilovski şi Petrovski”, au explicat autorităţile locale. Exact la miezul nopţii de 1 ianuarie, trupele ucrainene au lansat un atac masiv asupra centrului Doneţkului. În urma atacului, patru persoane au fost ucise.

Numărul morţilor în Belgorod creşte la 25

Numărul civililor ucişi în Belgorod, un oraş rusesc de lângă graniţa cu Ucraina, în urma bombardamentelor atribuite forţelor armate ucrainene, a crescut la 25, dintre care 5 copii. Acest lucru a fost anunţat de guvernatorul regiunii Vyacheslav Gladkov pe canalul său Telegram, potrivit agenţiei de ştiri ruse „Tass”. Anterior, au fost raportate 24 de decese. Astăzi, o fetiţă de patru ani a murit în spitalul regional de copii din cauza rănilor suferite. Numărul răniţilor a crescut însă la 109.

Moscova: O dronă ucraineană doborâtă peste cartierul Klimovski

Forţele ruse de apărare aeriană au doborât o dronă de recunoaştere ucraineană peste districtul Klimovski, din regiunea Briansk. Nu au fost victime sau pagube. Acest lucru a fost anunţat de guvernatorul regiunii, Alexander Bogomaz, pe canalul său Telegram, potrivit agenţiei de ştiri ruse „Tass”.

Putin: Economia Kievului este complet distrusă, PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,5%

„Economia Ucrainei este complet distrusă, există doar datorită donaţiilor solicitate de liderii săi”, a spus Putin, la o întâlnire cu soldaţi răniţi la spitalul Vişnevski. El a subliniiat în schimb că „PIB-ul Rusiei a crescut cu 3,5% la sfârşitul anului 2023”. Inflaţia din Rusia „a crescut puţin, dar totul este sub control”. Rata şomajului în Federaţia Rusă „este cea mai scăzută din istorie”, în timp ce „veniturile reale ale oamenilor au crescut”. Rusia, adaugă el, „are o economie şi un sistem financiar stabile”.

Zelensky: În 2024 vom „devasta” forţele ruse

În discursul său de Anul Nou, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dat asigurări că forţele ruse care i-au invadat ţara în urmă cu aproape doi ani vor fi „devastate”. „Anul viitor, inamicul va suferi devastarea producţiei noastre naţionale”, a spus Zelenski, prezicând că până în 2024 Ucraina va avea un milion de drone în arsenalul său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici