Răzvan Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV, că au existat "atacuri serioase" asupra monedei naţionale, adică operaţiuni licite făcute de speculatori.

1909 afișări
Imaginea articolului Răzvan Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale

Răzvan Ungureanu: Au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Ungureanu a spus că SIE acordă atenţie fenomenelor economice internaţionale de natură de a influenţa inclusiv situaţia internă a Românie.

El a precizat la emisiunea de la ProTV că sunt urmărite previziuni monetare, variaţii de bursă, diferite tipuri de contracte, închegarea sau desfacerea unor monopoluri.

În acest context, întrebat dacă se poate spune că din exterior au existat încercări de a ataca leul, directorul SIE a răspuns: "Da".

Întrebat dacă aceste atacuri au avut loc în sau după octombrie 2008, Ungureanu a răspuns: "Daţi-mi voie să nu fiu precis cu data, vă pot confirma însă acest lucru: au existat atacuri serioase asupra monedei naţionale. Colaborarea pe care o avem cu Banca Naţională română ...".

Întrebat cine a atacat leul, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Bineînţeles, vorbim de speculatorii care au atacat şi alte monede naţionale în perioada pe care o descrieţi".

El a menţionat că aceste atacuri sunt, de fapt, operaţiuni comerciale licite.

Întrebat dacă ar considera ca fiind o operaţiune de succes informarea oferită de SIE către BNR legat de aceste atacuri, Ungureanu a răspuns că este una dintre sarcinile de care s-a achitat SIE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici