RBS şi Lloyds se mută din Scoţia în Anglia, dacă scoţienii votează pentru independenţă

Cele mai importante bănci din Scoţia, Royal Bank of Scotland (RBS) şi Lloyds, au anunţat că îşi vor muta sediile centrale din Scoţia şi îşi vor înregistra afacerile în Anglia, dacă scoţienii votează pentru separarea de Marea Britanie la referendumul din 18 septembrie.

220 afișări
Imaginea articolului RBS şi Lloyds se mută din Scoţia în Anglia, dacă scoţienii votează pentru independenţă

RBS şi Lloyds se mută din Scoţia în Anglia, dacă scoţienii votează pentru independenţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

RBS, care este înregistrată în Scoţia din 1727, şi-a motivat decizia de relocare, în eventualitatea unui vot în favoarea independeţei Scoţiei, prin îngrijorarea provocată de impactul pe care separarea de Marea Britanie l-ar putea avea asupra ratingului instituţiei bancare, informează Financial Times.

De asemenea, grupul RBS, care este deţinut în proporţie de 81% de guvernul britanic, a explicat că schimbările fiscale, monetare şi legale determinate de un vot favorabil la referendum ar putea avea un impact negativ asupra afacerii băncii.

Pe de altă parte, relocarea nu va afecta în niciun fel calitatea serviciilor bancare oferite clienţilor săi de pe teritoriul Marii Britanii.

"RBS intenţionează să menţină un nivel important al operaţiunilor bancare în Scoţia şi, de asemenea, o mare parte dintre angajaţii săi, pentru a susţine activităţiile băncii şi pentru a continua să ofere servicii de calitate clienţilor din Scoţia", se arată într-o declaraţie emisă joi de instituţia bancară.

De asemenea, grupul Lloyds, deţinut în proporţie de 25% de guvernul britanic, a anunţat că are în plan relocarea diviziilor Bank of Scotland şi Scottish Widows în Londra, în cazul în care Scoţia se va desprinde din Regatul Unit.

Lloyds are, în prezent, 16.000 de angajaţi în Scoţia, iar RBS, 12.000, însă băncile nu au explicat cum vor fi afecatţi aceştia de eventualele relocări în Anglia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici