RCS&RDS, obligat să ofere servicii de interconectare la reţeaua sa publică de telefonie

Operatorul de telefonie RCS&RDS va fi obligat să ofere servicii de interconectare cu reţeaua sa publică de telefonie fixă în vederea terminării la puncte fixe a apelurilor, la tarife de maxim 1,15 eurocenţi pe minut, exclusiv TVA, potrivit unei decizii a autorităţii de reglementare în domeniu.

1 afișare
Imaginea articolului RCS&RDS, obligat să ofere servicii de interconectare la reţeaua sa publică de telefonie

RCS&RDS, obligat să ofere servicii de interconectare la reţeaua sa publică de telefonie

Compania trebuie să publice pe pagina proprie de Internet, în termen de trei zile, informaţii privind punctele sale de acces, precum şi tarifele tuturor serviciilor şi facilităţilor asociate interconectării, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI).

Termenul maxim de negociere a unui acord de interconectare la reţeaua RCS&RDS va fi de două luni de la data primirii unei cereri în acest sens, iar punerea în aplicare a prevederilor contractului va fi de cel mult trei luni de la data încheierii acestuia.

De asemenea, RCS & RDS va avea obligaţia de a transmite ANRCTI o copie după fiecare cerere de interconectare, respectiv de modificare, completare sau retragere a cererii iniţiale, în termen de două zile de la data primirii acestora.

"Prin dispoziţiile acestei decizii se urmăreşte asigurarea unui cadru legal transparent privind interconectarea cu reţeaua publică de telefonie fixă operată de RCS&RDS", se spune în comunicat.

ANRCTI are competenţa legală de a impune în sarcina RCS&RDS, în calitatea firmei de operator care controlează accesul la utilizatorii finali, obligaţia de a realiza interconectarea propriei reţele, precum şi de a stabili condiţiile în care va asigura interconectarea, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr.34/2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici