Recesiunea din Grecia s-a înrăutăţit în trimestrul al patrulea

Contracţia anuală a economiei Greciei s-a accelerat în trimestrul al patrulea la 7%, de la 5% în trimestrul anterior, a anunţat biroul de statistică elen, sporind presiunea asupra guvernului, prins între protestele de stradă şi cererile creditorilor externi pentru noi măsuri de austeritate.

165 afișări
Imaginea articolului Recesiunea din Grecia s-a înrăutăţit în trimestrul al patrulea

Recesiunea din Grecia s-a înrăutăţit în trimestrul al patrulea (Imagine: Shutterstock)

Economia Greciei s-a contractat toate trimestrele, cu o singură excepţie, de la mijlocul anului 2008, potrivit Financial Times.

Datele preliminare anunţate de biroul de statistică de la Atena vin înaintea unei şedinţe a guvernului în care premierul Lucas Papademos va încerca să obţină un acord asupra unor noi detalii ale măsurilor de austeritate ce trebuie să convingă miniştrii de Finanţe din zona euro să aprobe, la reuniunea de miercuri, al doilea pachet de ajutor financiar extern, de 130 de miliarde de euro.

Oficiali ai Ministerelor de Finanţe din cele 17 state euro vor discuta şi marţi criza, în contextul dificultăţilor Greciei în a încheia un acord cu creditorii privaţi pentru restructurarea de datorii în valoare de 200 de miliarde de euro.

Un oficial din zona euro a declarat, luni, pentru Financial Times că există mai multe apecte ce trebuie acceptate de Grecia, înainte ca un acord să fie transmis spre aprobare miniştrilor de Finanţe.

Liderii eleni se confruntă cu presiuni pentru disciplină fiscală din partea statelor din zona euro, care condiţionează astfel un pachet de împrumuturi ce trebuie să salveze ţara de la faliment, dar şi cu furia tot mai puternică a populaţiei, cauzată de amploarea reducerilor de cheltuieli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici