Grecia va organiza în aprilie alegeri parlamentare anticipate

Alegeri parlamentare anticipate vor avea loc în aprilie, în Grecia, anunţă purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Pantelis Kapsis, după votul Parlamentului în favoarea programului de austeritate solicitat de UE şi FMI.

216 afișări
Imaginea articolului Grecia va organiza în aprilie alegeri parlamentare anticipate

Grecia va organiza în aprilie alegeri parlamentare anticipate (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Acest Guvern are o lună, o lună şi jumătate la dispoziţie; alegerile vor avea loc în aprilie", a declarat Kapsis.

Teoretic, mandatul actualului Guvern putea dura până în octombrie 2013.

"Poporul grec doreşte să rămânem în zona euro şi vom face totul pentru a rămâne în zona euro", a subliniat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

"Guvernul apreciază că votul de duminică exprimă determinarea noastră de a avansa", adaugă el, la câteva minute după ce purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, a salutat votul Parlamentului elen de duminică.

După numirea în fruntea Guvernului de coaliţie, premierul Lucas Papademos a reiterat că mandatul său va fi de scurtă durată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici