Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă

Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă, iar preşedintele Barack Obama este dispus să adopte un nou program de stimulare, dacă va fi nevoie, a declarat unul dintre principalii consilieri ai Casei Albe.

21 afișări
Imaginea articolului Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă

Recesiunea economică din SUA nu a fost înfrântă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu am înfrânt recesiunea. Vom fi nevoiţi să navigăm în continuare prin vremuri foarte dificile", a afirmat David Axelrod, unul dintre principalii consilieri ai lui Obama, într-o emisiune a postului TV NBC.

După ce şi-a ocupat funcţia, în ianuarie, preşedintele SUA a insistat pentru implementarea unui program de stimulare economică de 787 miliarde dolari. La acea dată, Casa Albă a promis că va încerca să menţină şomajul sub 10%. Între timp, însă, situaţia economică s-a înrăutăţit peste aşteptări. Săptămâna trecută, autorităţile au avertizat că rata şomajului ar putea creşte la 10% în următoarele luni, de la 9,4% în mai.

Axelrod a precizat că situaţia şomajului ar fi fost şi mai gravă fără programul de relansare. Totodată, a spus el, un nou program va fi luat în considerare în cazul în care condiţiile economice se înrăutăţesc.

Având în vedere situaţia curentă, nu sunt necesare alte măsuri de relansare, a afirmat oficialul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici