Reduceri de cheltuieli şi CONCEDIERI la Electrolux, după eşuarea tranzacţiei cu GE

Electrolux va reduce cheltuielile şi numărul de angajaţi şi va plăti un comision General Electric, după eşuarea acordului de 3,3 miliarde de dolari prin care compania suedeză urma să preia divizia de electrocasnice a grupului american, relatează Bloomberg.

381 afișări
Imaginea articolului Reduceri de cheltuieli şi CONCEDIERI la Electrolux, după eşuarea tranzacţiei cu GE

Electrolux va reduce cheltuielile şi numărul angajaţilor, după eşuarea tranzacţiei cu GE

Electrolux va reduce costurile la divizia de aparate electrocasnice mici, pentru a economisi anual 120 de milioane de coroane (14 milioane dolari), începând de la sfârşitul anului 2016, a anunţat miercuri compania, într-un comunicat.

Costurile legate de program se vor ridica la 190 de milioane de coroane, compania urmând să restrângă personalul şi operaţiunile la fabricile din SUA, Suedia şi China.

Planul va fi aplicat ca urmare a volumului mai redus înregistrat pe mai multe pieţe importante. După finalizarea programului, divizia de electrocasnice mici va putea investi în produse, a precizat compania.

Electrolux a mai precizat că va plăti General Electric un comision de anulare a acordului în valoare de 175 de milioane de dolari.

Electrolux şi GE au anunţat luni că au renunţat la acord din cauza opoziţiei autorităţilor de reglementare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici