Renault a inaugurat o fabrică de cutii de viteze la Mioveni

Grupul Renault a inaugurat, marţi, pe platforma Dacia de la Mioveni, o fabrică de cutii de viteze, în care a investit 146 milioane de euro, producţia fiind destinată exportului.

53 afișări
Imaginea articolului Renault a inaugurat o fabrică de cutii de viteze la Mioveni

Renault a inaugurat o fabrică de cutii de viteze la Mioveni (Imagine: Mediafax Foto)

Unitatea va fabrica cutii de viteze cu şase trepte pentru opt modele Renault şi pentru şapte modele Nissan, care vor putea fi cuplate la motoare pe benzină de 1,8 litri şi 2 litri, precum şi pe motoare diesel de 1,5 litri. Cutiile de viteze pot suporta un cuplu maxim de 200 Newton metri.

Producţia uzinei va fi exportată în totalitate.

Investiţia totală în fabrică va ajunge, la sfârşitul anului 2010, la 214 milioane de euro, au declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii Renault.

"În această după-amiază vom primi 18 milioane de euro, sumă care reprezintă ajutorul de stat din partea României în realizarea acestui proiect. Până acum, grupul Renault a investit în România 1,2 miliarde de euro", a declarat, marţi, directorul general al grupului Renault în România, Francois Fourmont.

Uzina de cutii de viteze inaugurată marţi are 342 de angajaţi în prezent, iar până la sfârşitul acestui an va ajunge la 440 de salariaţi. Până la sfârşitul anului viitor, unitatea va avea în total 660 de angajaţi.

"Investiţia de la Renault-Mecanique Roumanie este o dovadă a încrederii investitorilor francezi. Cu 5-5,5 miliarde euro investiţi în total de francezi în România, Franţa este al treilea investitor ca mărime din această ţară. Prezenţa Renault în România însumează 25% din investiţiile franceze aici", a afirmat ambasadorul Franţei în România, Henri Paul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici