Renault a redus stocurile de autovehicule la nivelul de la sfârşitul anului 2007

Renault, al doilea mare constructor auto din Franţa, şi-a atins obiectivul de a aduce, la finele anului 2008, stocurile de autovehicule la nivelul înregistrat la sfârşitul lui 2007, a declarat, marţi, directorul operaţional al companiei, Patrick Pelata.

10 afișări
Imaginea articolului Renault a redus stocurile de autovehicule la nivelul de la sfârşitul anului 2007

Renault a redus stocurile de autovehicule la nivelul de la sfârşitul anului 2007

"La sfârşitul lui 2008 am atins un volum al stocurilor echivalent cu cel de la finele anului 2007, ceea ce, în situaţia dificilă cu care ne confruntăm, este un succes", a spus Pelata.

Totodată, oficialul Renault a apreciat că intenţia autorităţilor franceze de a oferi cumpărătorilor de maşini noi prime la casarea autovehiculelor vechi, parte a unui program mai larg pentru sprijinirea industriei auto, ar putea susţine o creştere de 5-10% a pieţei auto franceze în 2009.

În comparaţie cu grupurile concurente din SUA, situaţia Renault este mai bună, a adăugat Pelata.

"General Motors, Ford şi Chrysler sunt grav bolnavi, (...) iar noi nu", a spus el.

Renault a anunţat, în noiembrie, reducerea producţiei pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul celor de la sfârşitul anului 2007, după ce vânzările grupului au înregistrat scăderi semnificative.

În plus, grupul francez a apelat la întreruperea producţiei la mai multe uzine din Europa, între care şi Dacia Piteşti.

Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA) a anunţat că vânzările de autovehicule noi au scăzut, în luna decembrie, cu 15,9%, la 185.103 unităţi, în timp ce în 2008 au coborât cu 0,6%, la 2.510.564 unităţi, faţă de anul precedent.

Vânzările PSA Peugeot Citroen, cel mai mare producător auto francez, au coborât cu 0,9% în ultima lună din 2008, în timp ce Renault a înregistrat o scădere de 19,9%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici