Renault ar putea reduce temporar activitatea din Spania

Constructorul auto Renault a convocat reprezentanţii angajaţilor celor patru uzine din Spania la o discuţie, pe 3 decembrie, pentru a analiza un plan de reducere temporară a activităţii, care ar putea afecta 9.000 de oameni, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al grupului.

16 afișări
Imaginea articolului Renault ar putea reduce temporar activitatea din Spania

Renault ar putea reduce temporar activitatea din Spania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este vorba de o reducere temporară a activităţii care ar putea afecta 9.000 de oameni, însă nu este sigur că se va aplica", a declarat reprezentantul Renault.

Renault are aproximativ 11.000 de angajaţi în Spania, iar 9.800 lucrează în cele patru fabrici, două în Valladolid, una în Palencia şi una în Sevillia.

Grupul a pregătit acest proiect ca urmare a scăderii semnificative a cererii pe pieţele auto europene, principalele destinaţii ale autovehiculelor produse în Spania, se arată într-un comunicat.

Sectorul auto este foarte important pentru economia Spaniei, reprezentând puţin sub 10% din Produsul Intern Brut. Spania exportă aproximativ 80% din producţie.

Mai mulţi producători auto au anunţat concedierii, respectiv Nissan - 1.680 de angajaţi, Toyota - 3.000 de angajaţi, în timp ce Ford va trimite în şomaj tehnic 5.000 de muncitori pentru 21 de zile.

Premierul spaniol José Luis Rodriguez Zapatero a anunţat, joi, că 800 de milioane de euro, din programul economic cu fonduri de 11 miliarde de euro, vor fi alocaţi pentru sprijinirea sectorului auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici