Renault aştepată de la autorităţile române bonusuri pentru maşinile electrice

Reprezentanţii grupului Renault se aşteaptă ca autorităţile din România să acorde bonusuri ecologice de până la 5.000 de euro cumpărătorilor de maşini cu propulsie electrică, peste doi sau trei ani.

72 afișări
Imaginea articolului Renault aştepată de la autorităţile române bonusuri pentru maşinile electrice

Renault aştepată de la autorităţile române bonusuri pentru maşinile electrice

Constructorul auto va aduce primul automobil electric în România, denumit Fluence, la sfârşitul anului 2011.

"Pentru început ţintim persoanele juridice, autorităţile, nu persoanele fizice. Ulterior vom dezvolta împreună cu autorităţile o infrastructură de încărcare. (...) Există interes şi acest tip de infrastructură poate fi construită prin fonduri structurale", a declarat agenţiei MEDIAFAX directorul comercial al Renault în România, Fabrice Cambolive, prezent la Salonul Auto de la Frankfurt.

El a afirmat că avantajele automobilelor electrice vor consta în costuri reduse de întreţinere şi exploatare, iar o componentă importantă va fi bonusul ecologic oferit de autorităţi.

"Oamenii trebuie să se gândească la cât îi costă să facă o mie sau două mii de kilometri pe lună folosind o maşină electrică şi cât îi costă să parcurgă aceeaşi distanţă cu o maşină cu motor cu combustie internă (...) Noi ne aşteptăm la stimulente de 5.000 de euro", a spus Cambolive.

Oficialii Renault s-au întâlnit, miercuri, la Salonul Auto de la Frankfurt, cu reprezentanţii unui oraş din România, cărora le-a prezentat gama de maşini electrice. Producătorul nu a anunţat despre ce oraş este vorba şi nici celelalte comunităţi cu care grupul poartă discuţii pentru construirea infrastructurii de alimentare pentru maşinile electrice.

Renault Fluence

Renault a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt patru concepte de automobile electrice, Fluence Z.E., Twizy Z.E., Kangoo Z.E. şi Zoe Z.E. Primele trei vor intra în producţie în 2011, iar ultimul în prima parte a anului 2012.

Directorul general executiv al Renault, Carlos Ghosn, a declarat că viitorul maşinilor electrice va depinde de preţul barilului de petrol pe piaţa internaţională.

"Dacă e sub 70 de dolari, vom avea o problemă. Dacă ajunge la 200 de dolari, ecuaţia economică este foarte uşoară, iar dacă depăşeşte 200, devine şi mai uşoară", a declarat Ghosn într-un interviu acordat la Salonul Auto de la Frankfurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici