Renault-Nissan şi Bajaj Auto vor înfiinţa o companie mixtă pentru construcţia unei maşini low-cost

Renault-Nissan şi compania indiană Bajaj Auto au anunţat luni că vor înfiinţa o companie mixtă pentru a dezvolta un model de maşină low-cost, cu un preţ de vânzare începând de la 2.500 de dolari.

19 afișări
Imaginea articolului Renault-Nissan şi Bajaj Auto vor înfiinţa o companie mixtă pentru construcţia unei maşini low-cost

Renault-Nissan şi Bajaj Auto vor înfiinţa o companie mixtă pentru construcţia unei maşini low-cost

Noua companie mixtă va fi deţinută în proporţie de 50% de Bajaj Auto, iar grupul francez Renault şi constructorul japonez Nissan vor deţine fiecare participaţii de 25%.

Noua maşină a fost denumită ULC şi va fi destinată iniţial pieţei indiene de autovehicule, dar compania va avea potenţialul de a se extinde şi în alte state emergente.

Firma va avea iniţial o capacitate de producţie anuală de 400.000 de unităţi, iar vânzările vor începe în 2011 în India.

Producători auto importanţi precum Volkswagen, Toyota Motor, Honda Motor şi Fiat sunt interesaţi să producă maşini de dimensiuni reduse.

Grupul indian Tata Motors a prezentat în ianuarie modelul Nano, cea mai ieftină maşină din lume, care va fi comercializată la preţul de 2.500 de dolari, din a doua jumătate a anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici