Renault reduce producţia pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul de la finele lui 2007

Producătorul auto francez Renault a anunţat, vineri, că, scade producţia pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul celor de la sfârşitul anului 2007, după ce vânzările grupului au coborât cu 14,1% în octombrie, faţă de aceeaşi lună anul trecut.

22 afișări
Imaginea articolului Renault reduce producţia pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul de la finele lui 2007

Renault reduce producţia pentru a aduce stocurile de maşini la nivelul de la finele lui 2007 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe piaţa din Europa, Renault a consemnat vânzări mai mici cu 16% luna trecută, în ton cu evoluţia generală a pieţei, care a coborât cu 15%.

Totodată, "principalele pieţe emergente pe care Renault este prezent (România, Rusia, Brazilia şi Turcia) au înregistrat scăderi dramatice", se arată în comunicatul grupului.

Criza financiară a devenit mai acută, cu un impact puternic asupra reţelei de distribuţie, situaţie în care Renault va continua să pună accentul pe vânzarea către persoane fizice şi companii, dar şi pe reducerea stocurilor de vehicule noi sau second-hand, atât la nivelul dealer-ilor, cât şi în fabrici.

Grupul va ajuta companiile care distribuie autovehicule Renault şi care se confruntă cu probleme financiare să reducă stocurile printr-un program special conceput în acest sens.

În plus, Renault va plăti preţul transportului de maşini noi între dealeri.

"Reducerea producţiei pe care o începem pentru ajustarea stocurilor la nivelul estimat de vânzare este răspunsul nostru la scăderea drastică a pieţei auto. Scopul nostru este de a aduce stocurile de la finele anului 2008 la nivelul celor de la sfârşitul anului trecut", a spus Michel Faivre-Duboz, vicepreşedinte al diviziei de distribuţie la nivel mondial.

Săptămâna aceasta au fost programate zile de întrerupere a producţiei la mai multe uzine Renault din Europa: Dacia Piteşti între 20 noiembrie şi 7 decembrie, uzinele Flins din Franţa - 20 noiembrie -3 decembrie, respectiv STA Ruiz 10 decembrie - 3 ianuarie, iar în Spania fabricile din Valladolid şi Palencia vor sista activitatea pentru 11 zile, respectiv 14 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici