Renault va închide aproape toate fabricile din Franţa, pentru câteva săptămâni

Constructorul francez de automobile Renault va închide aproape toate fabricile din Franţa pentru o perioadă cuprinsă între una şi două săptămâni, începând de săptămâna vitoare, pentru a face faţă scăderii vânzărilor, a declarat Fabien Gâche, reprezentantul sindicatului CGT.

26 afișări
Imaginea articolului Renault va închide aproape toate fabricile din Franţa, pentru câteva săptămâni

Renault va închide aproape toate fabricile din Franţa, pentru câteva săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproape toate fabricile vor fi închise pentru o perioadă de una-două săptămâni, sau chiar mai mult. Întreruperea va începe săptămâna viitoare de la unitatea de producţie de la Le Mans, închisă pentru 15 zile", a menţionat Gâche.

De asemenea, producţia la fabrica de la Flins, din vestul Parisului, va fi stopată pentru 15 zile.

"Unitatea de la Cléon se va închide săptămâna viitoare pentru şapte zile", a adăugat reprezentantul sindical.

La fabrica de la Sandouville, o echipă din două nu va lucra până la finele anului, iar unitatea de la Douai va fi închisă "până în cea de-a 37-a săptămână a anului".

De asemenea, grupul pregăteşte măsuri de intrare în şomaj tehnic a aproape 5.500 de angajaţi de la fabrica Valladolid, din nordul Spaniei, în 2009, potrivit presei spaniole.

Constructorul francez intenţionează să reducă producţia mondială cu 21% în ultimele trei luni din 2008, potrivit datelor de pe site-ul Renault.

Grupul Renault, care are 80.000 de angajaţi în Europa, a anunţat, în luna septembrie, că va desfiinţa 6.000 de locuri de muncă în Europa, inclusiv 4.900 din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici