Renault vrea să cumpere compania sud-coreeană Ssangyong Motor

Grupul francez Renault, proprietarul Dacia, a depus o ofertă preliminară pentru achiziţionarea constructorului auto sud-coreean Ssangyong Motor, aflat în dificultăţi financiare, au declarat vineri pentru Reuters surse apropiate situaţiei.

36 afișări
Imaginea articolului Renault vrea să cumpere compania sud-coreeană Ssangyong Motor

Renault vrea să cumpere compania sud-coreeană Ssangyong Motor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ulterior, Ssangyong a anunţat, într-un comunicat, că Macquarie Securities Korea, care se ocupă de vânzarea companiei alături de KPMG Samjong, a primit oferte de achiziţie de la şapte companii, refuzând însă să le numească.

Ssangyong, cel mai mic producător de automobile din Coreea de Sud, se află într-un proces de restructurare sub protecţia falimentului încă de la începutul anului trecut.

Compania a fost scoasă la vânzare în luna mai, după doi ani consecutivi de pierderi.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii alianţei Renault-Nissan şi cei ai Renault Samsung au refuzat să comenteze informaţiile.

Analiştii de specialitate consideră că tranzacţia ar putea avea o valoare cuprinsă între 300-400 milioane de dolari, din moment ce capitalizarea de piaţă a Ssangyong se plasează undeva în jurul nivelului de 382 milioane de dolari, potrivit Asia Pulse.

Totuşi, gama de modele a constructorului sud-coreean cuprinde în mare parte autoturisme mari, cu un consum ridicat de carburant, iar sindicatul angajaţilor companiei este cunoscut ca fiind un partener dur de discuţii, după ce a ocupat anul trecut timp de 80 de zile una dintre fabricile Ssangyong într-un protest violent. Aceşti factori ar putea descuraja, potrivit analiştilor contactaţi de Asia Pulse, unele dintre companiile care ar fi putut să manifeste, în alte circumstanţe, interes pentru achiziţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici