Reuniunea informală a ECOFIN se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Bucureşti

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) organizează vineri şi sâmbătă, la Bucureşti, reuniunea informală a Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN), miniştrii de Finanţe din UE, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

118 afișări
Imaginea articolului Reuniunea informală a ECOFIN se desfăşoară vineri şi sâmbătă la Bucureşti

Vineri şi sâmbătă se desfăşoară la Bucureşti reuniunea informală a ECOFIN

La eveniment vor participa peste 40 de delegaţii, aproximativ 1.000 de persoane, miniştrii de Finanţe din statele membre UE, Guvernatorii băncilor centrale, comisari europeni şi înalţi reprezentanţi ai instituţiilor UE.

Ziua de vineri debutează cu reuniunea Eurogrup, condusă de preşedintele Mario Centeno, la care participă miniştrii de Finanţe ai celor 19 state din zona euro, urmată de reuniunea Eurogrup în format extins, cu toţii miniştrii de Finanţe din UE. În cadrul celei de-a doua întâlniri se va discuta despre conectarea „Semestrului European” cu finanţarea din bugetul UE, iar unul dintre cele mai importante subiecte este foaia de parcurs pentru începerea discuţiilor politice pentru EDIS (sistemul european de asigurare a depozitelor).

Vineri după-amiază, miniştrii de Finanţe şi guvernatori băncilor centrale au programată prima sesiune de lucru a reuniunii informale ECOFIN, prezidată de ministrul român de resort, Eugen Teodorovici. În cadrul acesteia vor fi abordate teme precum priorităţile următorului ciclu instituţional şi calea de urmat pentru Uniunea Pieţelor de Capital.

Sâmbătă, va avea loc cea de-a doua sesiune a reuniunii informale ECOFIN, în cadrul căreia se va discuta despre impactul mobilităţii forţei de muncă asupra erodării bazei de impunere în ţara de origine, în baza unui studiu al Centrului pentru Studii de Politică Europeană (CEPS) şi rolul fiscalităţii în susţinerea creşterii economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici