Reuters: Un eventual pachet financiar contractat de România - 19 miliarde euro

Un eventual pachet financiar contractat de România ar urma să se ridice la o valoare totală de 19 miliarde euro, fonduri atrase de la FMI, UE şi alte instituţii financiare, au declarat, marţi, surse apropiate negocierilor dintre autorităţile române şi membrii delegaţiei FMI.

11 afișări
Imaginea articolului Reuters: Un eventual pachet financiar contractat de România - 19 miliarde euro

Reuters: Un eventual pachet financiar contractat de România - 19 miliarde euro

"Din câte se cunoaşte, este vorba de 19 miliarde euro, dar discuţiile se concentrează acum asupra problemelor macroeconomice, nu asupra sumei", au afirmat sursele citate.

Surse guvernamentale au declarat, în urmă cu o săptămână, pentru MEDIAFAX, că, în urma evaluării făcute de Ministerul Finanţelor Publice şi Banca Naţională, România intenţionează să împrumute aproximativ 19 miliarde de euro printr-un pachet de finanţări de la Comisia Europeană şi FMI, instituţia de la Washington urmând să contribuie cu 12 miliarde de euro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este de părere că va trebui negociată o perioadă de graţie de cinci-şapte ani în legătură cu împrumutul extern, astfel încât România să înceapă să returneze banii împrumutaţi într-un moment de vârf al atragerii de fonduri de la UE.

Înainte reuniunii acestui comitet, preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc şi membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional au discutat aproximativ două ore despre pachetul de împrumut care urmează să fie contractat de România de la instituţiile financiare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici