Rezervele internaţionale ale României au crescut în luna august

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 august 2019 au fost de 40.225 milioane euro, faţă de 39.753 milioane euro la 31 iulie 2019, informează BNR.

153 afișări
Imaginea articolului Rezervele internaţionale ale României au crescut în luna august

Rezervele internaţionale ale României au crescut

La 31 august 2019, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 35,619 miliarde euro, faţă de 35,473 miliarde euro la 31 iulie 2019.

În cursul lunii au avut loc următoarele operaţiuni: intrări de 615 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele; ieşiri de 469 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,606 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna septembrie 2019 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 176 milioane euro.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici