Rezervele internaţionale ale României au crescut la 44,1 mld. euro

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2021 au fost de 44,130 miliarde euro, în creştere faţă de 41,757 miliarde euro la 30 iunie 2021.

1144 afișări
Imaginea articolului Rezervele internaţionale ale României au crescut la 44,1 mld. euro

Rezervele internaţionale ale României urcă la 44,1 mld. euro

La 31 iulie 2021, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 39,008 miliarde euro, faţă de 36,831 miliarde euro la 30 iunie2021.

În cursul lunii au avut loc intrări de 3,877 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile de euroobligaţiuni ale Ministerului Finanţelor în valoare nominală totală de 3,500 miliarde euro) şi altele, precum şi ieşiri de 1,700 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăti de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 5,122 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna august 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 211 milioane euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici