Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 184 milioane euro în aprilie

Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au crescut cu 184 milioane euro în luna aprilie, ajungând la 25,341 miliarde euro

22 afișări
Imaginea articolului Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 184 milioane euro în aprilie

Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 184 milioane euro în aprilie (Imagine: Mediafax Foto)

Creşterea este rezultatul unor intrări de 740,94 milioane euro şi al unor ieşiri de 556,98 milioane de euro, informează banca centrală.

Intrările au provenit din modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Ministerul Economiei şi Finanţelor, alimentarea contului Comisiei Europene şi altele.

Ieşirile au fost reprezentate de plăţi de rate şi dobânzi scadente la datoria publică externă directă şi garantată de Ministerul Economiei şi Finanţelor, plăţi către Comisia Europeană, modificarea rezervelor minime în valută consituite de instituţiile de credit şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale , valoarea acesteia a scăzut la 1,859 miliarde euro, ceea ce face ca rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) să se situeze la 27,2 miliarde euro.

Plăţile scadente în luna mai 2008 în contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Economiei şi Finanţelor, însumează 107,9 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici