Richard Moat ar putea prelua conducerea T-Mobile în Marea Britanie

Richard Moat, fostul director general al Orange România, ar putea prelua funcţia de director general al diviziei britanice a T-Mobile, subsidiara de telefonie mobilă a grupului german Deutsche Telekom, care este şi acţionar minoritar al companiei elene OTE, relatează Mobiletoday.

10 afișări
Imaginea articolului Richard Moat ar putea prelua conducerea T-Mobile în Marea Britanie

Richard Moat ar putea prelua conducerea T-Mobile în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Deutsche Telekom deţine o participaţie de 25% la grupul elen OTE, acţionarul majoritar al Romtelecom şi Cosmote.

La sfârşitul lunii martie, Richard Moat a decis să plece din poziţia de director executiv al Orange România, din motive personale, după patru ani de mandat, interimatul fiind asigurat de actualul director comercial al operatorului de telefonie mobilă, Thierry Millet.

Moat a făcut parte din echipa Orange timp de 17 ani, iar din septembrie 2004 a deţinut funcţia de director general al Orange România. El a mai avut funcţii similare în cadrul Orange în Thailanda şi Danemarca.

Moat a fost, anterior, coleg cu Lars Nordmark, directorul financiar al diviziei britanice a T-Mobile, în prezent director general interimar, după plecarea din companie a lui Jim Hyde, care va deveni preşedinte al operatorului regional Ntelos din SUA.

Nordmark şi Moat au lucrat împreună la Orange Danemarca.

Conducerea din Germania a T-Mobile a fost atrasă de experienţa lui Moat ca director financiar al Orange, pentru că este interesată de înăsprirea politicii financiare la divizia din Marea Britanie.

Moat este creditat totodată drept una dintre persoanele care au creat şi dezvoltat brandul Orange, la sfârşitul anilor 1990.

O sursă apropiată lui Moat a declarat că, în ultima perioadă, cea mai mare provocare pentru acesta a fost concurenţa cu Vodafone în România, unde Orange a fost în ascensiune, în urmă cu un an anunţând că a atras zece milioane de clienţi.

T-Mobile nu a confirmat numirea noului director general, arătând că va anunţa decizia la momentul potrivit.

Operatorul de telefonie mobilă Orange România, parte a grupului France Telecom, este liderul pieţei autohtone de comunicaţii mobile, principalul concurent fiind Vodafone România, divizia locală a grupului britanic Vodafone.

Compania are peste zece milioane de clienţi pe plan local. Orange România a dezvoltat şi o reţea de de magazine proprii care cuprinde în prezent 102 de unităţi în toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici