ROBOR la trei luni a sărit la 2,97%, de la 2,86%. Cresc ratele la creditele în lei

  • Nivelul ROBOR de vineri este cel mai ridicat din ultimele două luni, în condiţiile în care de la finalul anului trecut a început o tendinţă de scădere.
  • ROBOR la 6 luni a sărit de asemenea la 3,10%, vineri, de la 3,00%, cât era joi.
  • ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.
2415 afișări
Imaginea articolului ROBOR la trei luni a sărit la 2,97%, de la 2,86%. Cresc ratele la creditele în lei

ROBOR la trei luni a sărit la 2,97%, de la 2,86%. Cresc ratele la creditele în lei

ROBOR la 3 luni, indicele în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele în lei, a sărit, vineri, la 2,97%, de la 2,86%, cât era joi, potrivit datelor afişate pe site-ul Băncii Naţionale a României.

Nivelul ROBOR de vineri este cel mai ridicat din ultimele două luni, în condiţiile în care de la finalul anului trecut a început o tendinţă de scădere.

ROBOR la 6 luni a sărit de asemenea la 3,10%, vineri, de la 3,00%, cât era joi.

ROBOR este indicatorul monetar în funcţie de care se calculează dobânzile variabile pentru creditele de consum şi ipotecare acordate în lei înainte de luna mai 2019.

Pentru creditele retail noi în lei din primăvara anului 2019 a fost introdusă o nouă referinţă, respectiv indicele IRCC.

Moneda euro se tranzacţiona pe interbancar, cu jumătate de oră înainte de cotarea oficială, la 4,8210 lei după ce la începutul zilei a atins 4,83 lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici