România a avut, alături de Portugalia, cea mai mare creştere a comerţului din UE

  • România şi Portugalia au avut, cu 3,9%, cea mai mare creştere a cifrei de afaceri din comerţ din UE, în iulie, în comparaţie cu luna precedentă, conform Eurostat.
  • În iulie 2020, comparativ cu iulie 2019, indicele de vânzări cu amănuntul ajustat calendaristic a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,7% în UE.
537 afișări
Imaginea articolului România a avut, alături de Portugalia, cea mai mare creştere a comerţului din UE

România şi Portugalia au avut, cu 3,9%, cea mai mare creştere a cifrei de afaceri din comerţ din UE, în iulie, în comparaţie cu luna precedentă, conform Eurostat.

În iulie 2020, o lună marcată de o oarecare relaxare a măsurilor de izolare COVID-19 în multe state membre, volumul ajustat sezonier al comerţului cu amănuntul a scăzut cu 1,3% în zona euro şi cu 0,8% în UE, comparativ cu iunie 2020, conform Eurostat, biroul statistic al Uniunii Europene. Volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 5,3% în zona euro şi cu 5,1% în UE.

În iulie 2020, comparativ cu iulie 2019, indicele de vânzări cu amănuntul ajustat calendaristic a crescut cu 0,4% în zona euro şi cu 0,7% în UE.

În zona euro în iulie 2020, comparativ cu iunie 2020, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 2,9% pentru produsele nealimentare, au rămas neschimbate pentru alimente, băuturi şi tutun şi au crescut cu 4,3% pentru carburanţii auto. În UE, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 2,3% pentru produsele nealimentare, a crescut cu 0,1% pentru produsele alimentare, băuturi şi tutun şi cu 4,6% pentru combustibilii auto.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari scăderi ale volumului total al comerţului cu amănuntul au fost înregistrat în Belgia (-5,1%), Finlanda (-2,0%) şi Estonia (-1,5%). Cele mai mari creşteri au fost observate în Portugalia şi România (ambele + 3,9%), precum şi Malta (+ 3,2%).

În zona euro în iulie 2020, comparativ cu iulie 2019, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 1,5% pentru produsele alimentare, băuturi şi tutun şi cu 0,5% pentru produsele nealimentare, în timp ce combustibilii auto au scăzut cu 10,8%.

În UE, volumul comerţului cu amănuntul a crescut cu 1,5% pentru produsele nealimentare şi cu 1,1% pentru alimente, băuturi şi tutun, în timp ce combustibilii auto au scăzut cu 9,6%.

Dintre statele membre pentru care sunt disponibile date, cele mai mari creşteri anuale ale volumului total al comerţului cu amănuntul au fost înregistrate în Irlanda (+ 9,1%), Lituania (+ 6,8%) şi Olanda (+ 6,0%). Cele mai mari scăderi au fost observat în Bulgaria (-17,5%), Malta (-8,1%) şi Luxemburg (-6,1%).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici