România a avut în iulie a 10-a creştere din UE a producţiei industriale

România a avut în iulie, faţă de iunie, a 10-a creştere din Uniunea Europeană a producţiei industriale, de 1,2%, în timp ce la nivelul UE a avut loc un avans de 1,1%, iar în zona euro de 1%, potrivit datelor publicate miercuri de Eurostat.

452 afișări
Imaginea articolului România a avut în iulie a 10-a creştere din UE a producţiei industriale

România a avut în iulie a 10-a creştere din UE a producţiei industriale (Imagine: Shutterstock)

Între ţările europene pentru care au fost disponibile date, în 14 au avut loc creşteri, în opt scăderi, în timp ce producţia industrială din Marea Britanie a stagnat.

Producţia de bunuri de capital a urcat cu 3% în zona euro şi cu 3,6% în UE.

În cazul bunurilor durabile a avut loc un avans de 2,9%, respectiv de 2,8%.

Producţia de bunuri perisabile a scăzut cu 0,6% în zona euro şi cu 0,3% în UE.

Cele mai mari creşteri au avut loc în Estonia (4,7%), Germania (4,1%) şi Grecia (4,1%), precum şi în Olanda (3,5%), iar cele mai mari scăderi în Slovacia (-3,4%), Portugalia (-3%) şi Slovenia (-2,2%)

Comparativ cu iulie 2010, producţia industrială din România a crescut cu 4,4%, fiind pe locul 9 în UE în privinţa avansului.

În zona euro, producţia industrială a avansat în iulie cu 4,2%, iar în UE cu 3,6%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici