România cere instituirea unui mecanism de intervenţie mai rapid la secetă şi inundaţii

Departamentul pentru Afaceri Europene (DAE) şi Ministerul Agriculturii vor propune Guvernului ca România să solicite Comisiei Europene (CE) instituirea unui mecanism de intervenţie mai rapid pentru combaterea efectelor secetei şi inundaţiei, a anunţat, luni, şeful DAE Adrian Ciocănea.

1 afișare
Imaginea articolului România cere instituirea unui mecanism de intervenţie mai rapid la secetă şi inundaţii

România cere instituirea unui mecanism de intervenţie mai rapid la secetă şi inundaţii

Potrivit acestuia, sistemul actual în care fermierii sunt ajutaţi de Uniunea Europeană pentru combaterea efectelelor inundaţiilor şi secetei nu permit o intervenţie rapidă.

El a precizat că această propunere va fi făcută Guvernului în luna septembrie în cadrul Comitetului Interministerial pentru Afaceri Europene care se va întruni sub conducerea primului-ministru.

Şeful DAE a menţionat că, pentru a-şi susţine punctul de vedere, România va trebui să propună "o serie de elemente punctuale", printre ideile avute în vedere fiind acordarea unui sprijin pentru fermieri pentru o singură dată într-un interval de timp, precum şi verificarea rezultatelor ajutoarelor.

Ciocănea a menţionat că în cadrul aceluiaşi Comitet Interministerial se va propune Guvernului instituirea unui grup de lucru pentru formularea poziţiei României privind revizuirea bugetului UE din 2008-2009. Potrivit acestuia agricultura ar putea fi un subiect important în revizuirea bugetară europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici