România importă pepeni de 7,3 milioane euro şi exportă de 26.000 euro. De unde se aduc aceste fructe

România a importat pepene verde de 7,3 mil. euro în 2016, de 280 de ori mai mult faţă de cât a exportat, potrivit Eurostat. Principalele ţări din care importăm pepeni sunt Grecia, Olanda, Germania şi Turcia.

2051 afișări
Imaginea articolului România importă pepeni de 7,3 milioane euro şi exportă de 26.000 euro. De unde se aduc aceste fructe

Dramatic: România importă pepeni de 7,3 milioane euro şi exportă de 26.000 euro

Anul trecut, România a produs 420.000 de tone de pepene verde, o producţie care este în continuă scădere din 2013 încoace, un trend care se va menţine şi anul acesta din cauza îngheţurilor târzii din primăvară.

Chiar şi în aceste condiţii, producătorii de pepene verde continută să investească în această cultură care poate genera profituri de până la 20.000 lei pe hectar.

Continuarea articolului o găsiţi pe www.zf.ro

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici