România, locul patru în topul celor mai dinamice 50 de companii IT din Europa Centrală

România ocupă, cu şapte firme, locul patru într-un top care reuneşte cele mai dinamice 50 de companii de tehnologie din Europa Centrală, clasament realizat de Deloitte în baza ratei de creştere a veniturilor în intervalul 2005 - 2009.

65 afișări
Imaginea articolului România, locul patru în topul celor mai dinamice 50 de companii IT din Europa Centrală

România, locul patru în topul celor mai dinamice 50 de companii IT din Europa Centrală (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Lista finaliştilor din România include TeamNet International (locul doi în top), cu o rată de creştere de 3.120%, Arobs Transilvania Software, poziţia 13 (+831%), Crys Computers (nou intrată, locul 18, +635%), Fortech (nou intrată, locul 19, +629%), Lasting Software (locul 23, +541%), The Red Point (locul 26, +510%) şi Advantage Software Factory (locul 41, +301%).

România s-a alăturat Deloitte Central Europe Technology Fast 50 pentru prima dată în 2008 şi de atunci şi-a consolidat nivelul de reprezentativitate de la 6%, în 2008, cu trei companii finaliste, la 14% în acest an.

Acest rezultat plasează România pe locul patru în regiune, după Polonia (11), Ungaria (10) şi Cehia (8), potrivit datelor dintr-un comunicat al Deloitte România remis MEDIAFAX.

"Per ansamblu, rata medie de creştere a veniturilor raportată de finaliştii din România a coborât uşor, de la 1.093%, anul trecut, la 938%, similară cu rata medie de creştere înregistrată la nivelul întregului clasament (967%). Este prima dată când România are o creştere mai temperată faţă de regiune, ceea ce confirmă, pe de o parte, că firmele se confruntă cu un mediu de afaceri dificil pe fondul crizei, iar pe de altă parte că industria locală se maturizează uşor, dar sigur", a spus Ahmed Hassan, partener coordonator la Deloitte Balcani.

Ca şi în ediţiile anterioare, finaliştii din clasamentul regional vor fi în mod automat nominalizaţi în competiţia Technology Fast 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

Anul trecut, România a fost reprezentată în acest top de patru companii (dublu faţă de 2008) - TeamNet International (locul 41), Arobs Transilvania Software (locul 102), Lasting Software (locul 360) şi The Red Point (locul 422).

Pentru a intra top Fast 50, companiile candidate trebuie să aibă proprietate tehnologică sau intelectuală care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale sau să alocheze o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

De asemenea, candidaţii trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să nu fie controlaţi de un investitor strategic şi să activeze pe piaţă de cel puţin cinci ani.

Deloitte Central Europe Technology Fast 50 ierarhizează cele mai dinamice companii de tehnologie din Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Polonia, Slovacia, Bulgaria, România, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina şi Lituania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici