România poate fi prinsă în mareea falimentului Greciei

Falimentul Greciei, eveniment considerat iminent de o mare parte din analişti, dar mai ales de investitori, nu va lăsa neatinsă România, principalele culoare de propagare a undelor de şoc fiind cel financiar şi cel comercial.

779 afișări
Imaginea articolului România poate fi prinsă în mareea falimentului Greciei

România poate fi prinsă în mareea falimentului Greciei (Imagine: Shutterstock)

Şocul falimentului va pătrunde în România "pe culoarul financiar, prin băncile greceşti prezente pe piaţa locală, şi pe cel comercial. De asemenea, va fi afectată pe termen scurt percepţia investitorilor asupra ţărilor cu risc.

Pe de altă parte, pe termen mediu această percepţie s-ar putea îmbunătăţi pentru că prin falimentul Greciei s-ar înlătura un focar de riscuri majore", apreciază analistul economic Laurian Lungu. El consideră că statul elen a trecut deja pragul falimentului.

La rândul lui, analistul eco­no­mic Dragoş Cabat consideră că România ar putea fi conta­mi­nată de falimentul Greciei prin intermediul băncilor greceşti.

"Un risc ar veni din modi­fi­carea puternică a percepţiei in­vestitorilor asupra riscurilor sta­telor mai vulnerabile", spune Dragoş Cabat. Analistul apre­ciază însă că Grecia este foarte departe de faliment.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici