România, posibilă locaţie pentru o fabrică de motoare PSA Peugeot-Citroen

Constructorul francez auto PSA Peugeot-Citroen va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est, una dintre ţările avute în vedere fiind România, relatează Internaţional Herald Tribune.

60 afișări
Imaginea articolului România, posibilă locaţie pentru o fabrică de motoare PSA Peugeot-Citroen

România, posibilă locaţie pentru o fabrică de motoare PSA Peugeot-Citroen (Imagine: Mediafax Foto)

Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat reporterilor, la Paris, că statele evaluate sunt Polonia, România, Ucraina şi Turcia.

O decizie referitoare la ţara în care va fi construită cea de-a doua fabrică, care ar urma să fie deschisă în 2012, va fi luată la jumătatea acestui an, se arată într-un comunicat al Peugeot-Citroen.

Cele două fabrici, pentru care investiţiile vor fi egale, vor produce motoare mici, în trei cilindri, cu o capacitate sub un litru şi care vor emite mai puţin de 100 de grame de dioxid de carbon la o sută de kilometri.

Fabrica din Franţa va fi situată în oraşul Tremery din estul ţării, lângă o altă unitate a Peugeot-Citroen. Noua fabrică va deveni operaţională în 2011, va produce 600.000 de motoare pe an şi va avea 500 de angajaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici