România ratează participarea la Vinexpo Bordeaux pentru că nu a găsit o firmă să amenajeze standul

Exportatorii de vinuri din România vor rata participarea la târgul internaţional Vinexpo Bordeaux, întrucât Ministerul Economiei nu a găsit o firmă care să amenajeze pavilionul şi nici o soluţie excepţională de finanţare şi participare, potrivit Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri.

273 afișări
Imaginea articolului România ratează participarea la Vinexpo Bordeaux pentru că nu a găsit o firmă să amenajeze standul

România ratează participarea la Vinexpo Bordeaux pentru că nu a găsit o firmă să amenajeze standul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ratarea se produce din cauza neprezentării la licitaţiile organizate de minister a niciunei firme prestatoare şi a negăsirii de către factorii de decizie a unei soluţii excepţionale de finanţare şi de participare la târg, în pofida intervenţiilor Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV), făcute la toate nivelurile. În consecinţă, Pavilionul României situat în vecinătatea Centrului de Presa al târgului va rămâne neocupat şi neamenajat, cu toate consecinţele negative, greu de anticipat în acest moment", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

APEV arată că neparticiparea României va aduce grave prejudicii de imagine atât ţării cât şi exportatorilor români de vinuri.

Târgul are loc în perioada 14-18 iunie. Firmele româneşti ar fi putut participa în baza Programului de Promovare a Exportului 2015, derulat prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului. Instituţia organizează şedinte de selecţie a ofertelor pentru fiecare târg sau misiune economică în străinătate, dar pentru acest târg nicio firmă nu şi-a exprimat interesul. Bugetul alocat amenajării pavilionului era de 563.700 lei, inclusiv TVA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici