România se află pe locul doi în UE în funcţie de creşterea costurilor cu forţa de muncă

Ritmul de creştere a costurilor cu forţa de muncă s-a redus în trimestrul al patrulea al anului trecut, la 21,6%, România ocupând locul doi în clasamentul statelor UE, după Letonia, unde avansul a fost de 30,1%, şi depăşind de circa şase ori media celor 27 state membre, potrivit Eurostat.

45 afișări
Imaginea articolului România se află pe locul doi în UE în funcţie de creşterea costurilor cu forţa de muncă

România se află pe locul doi în UE în funcţie de creşterea costurilor cu forţa de muncă

Costurile suportate de angajatori cu forţa de muncă erau la finele ultimului trimestru din 2007 cu 21,6% mai mari faţă de perioada similară din 2006, se arată într-un raport al Biroului de statistică al UE, Eurostat.

În trimestrul anterior, ritmul anual de creştere a fost de 23,2%.

În România, costurile cu forţa de muncă din sectorul construcţiilor au avansat cel mai rapid, în trimestrul patru comparativ cu perioada similară din 2006, ajungând la 27,6%. Ritmul de creştere din servicii şi industrie a fost de 21,4%, respectiv de 20,5%.

La nivelul celor 27 de state membre ale Uniunii, creşterea medie înregistrată la finele ultimului trimestru era de 3,5%, faţă de 2,6% în trimestrul patru din 2006.

Pentru ultimul trimestru, creşterile cele mai temperate au fost raportate în Germania (1,5%) şi Luxemburg (1%).

Costul total al forţei de muncă include salariile şi alte beneficii plătite angajaţilor, precum şi cheltuielile care nu au legătură directă cu salariile, cum ar fi contribuţiile sociale.

Creşterea salariilor şi a celorlalte beneficii acordate angajaţilor a variat între 2% în Germania şi un maxim de 30,6% în Letonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici