România şi Bulgaria vor cere Greciei compensaţii din cauza blocării punctelor vamale

România şi Bulgaria vor solicita compensaţii din partea Greciei pentru pierderile suferite din cauza blocării punctelor vamale elene de către fermieri, anunţă ministrul bulgar al Agriculturii, Miroslav Naidenov, citat de ediţia online a publicaţiei Standart News.

Urmărește
41 afișări
Imaginea articolului România şi Bulgaria vor cere Greciei compensaţii din cauza blocării punctelor vamale

România şi Bulgaria vor cere Greciei compensaţii din cauza blocării punctelor vamale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Bulgaria şi România au iniţiat proceduri împotriva Greciei, în cadrul Comisiei Europene, din cauza nerespectării reglementărilor referitoare la tranzitul persoanelor şi mărfurilor", precizează Miroslav Naidenov.

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Gunter Verheugen, a cerut Guvernului de la Atena să ia măsuri urgente pentru a permite tranzitul liber al vehiculelor între Bulgaria şi Grecia. Potrivit lui Verheugen, obstrucţionarea traficului de persoane şi mărfuri reprezintă o încălcare a reglementărilor europene. "Am cerut Guvernului Greciei să ia măsuri urgente pentru reluarea tranzitului bunurilor, conform reglementărilor Uniunii Europene", a declarat Verheugen.

Într-o scrisoare oficială, vicepreşedintele CE i-a informat pe miniştrii Agriculturii din Bulgaria şi România despre solicitarea adresată Greciei.

Potrivit Guvernului de la Sofia, pierderile suferite de Bulgaria din cauza protestelor la punctele de frontieră elene se ridică la cel puţin 12,7 milioane de euro, mai precis trei milioane de euro pe zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici