România, una dintre cele mai abrupte scăderi din UE a comerţului cu amănuntul în septembrie

România a avut în septembrie una dintre cele mai abrupte scăderi din UE a comerţului cu amănuntul faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce consumul continuă să crească în UE după anul de criză 2009.

16 afișări
Imaginea articolului România, una dintre cele mai abrupte scăderi din UE a comerţului cu amănuntul în septembrie

România, una dintre cele mai abrupte scăderi din UE a comerţului cu amănuntul (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Sectorul retail a crescut cu 1,3% în UE în septembrie 2010 faţă de 2009, respectiv cu 1,1% în zona euro.

În România, scăderea de 1,6% a comerţului cu amănuntul este a patra cea mai puternică din UE şi păstrează trendul descendent din iulie, când au intrat în vigoare măsurile de austeritate şi creşterea TVA.

Raportat la luna august, comerţul retail din România a avansat cu 1% în septembrie, a şasea creştere la nivelul UE. Dinamica pieţei a încetinit însă semnificativ faţă de august, când retailul creştea cu 5,2%, după o cădere abruptă de 10% în iulie.

Sectorul retail a scăzut cu 0,2% în zona euro, respectiv cu 0,1% în UE, în septembrie comparativ cu august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici