România va avea un nou avion de calibrare pentru siguranţa traficului din spaţiul aerian

Un nou avion, de tipul Beechcraft 350 Super King Air, va intra în proprietatea Autorităţii Aeronautice Civile Române peste un an şi va înlocui vechea aeronavă de calibrare, care a depăşit deja 10.000 de ore de zbor, se arată într-un comunicat transmis vineri de Autoritate.

727 afișări
Imaginea articolului România va avea un nou avion de calibrare pentru siguranţa traficului din spaţiul aerian

România va avea un nou avion de calibrare pentru siguranţa traficului din spaţiul aerian

Producătorul avionului de nouă generaţie este compania americană Textron Aviation, iar achiziţia se va realiza prin intermediul Beechcraft Berlin Aviation.

Avionul de calibrare este destinat asigurării siguranţei în domeniul aviaţiei civile, prin verificarea sitemelor de dirijare utilizate la aterizarea/decolarea avioanelor pe aeroporturi şi pe traseele de rută aeriană, verificare şi supraveghere din zbor a funcţionării mijloacelor de navigaţie aeriană, supraveghere aeriană şi comunicaţii în domeniul aeronautic, precum şi verificarea din zbor a procedurilor instrumentale de navigaţie aeriană.

Contractul pentru noua aeronavă a fost semnat săptămâna aceasta de către Armand Petrescu, Director General al Autorităţii Aeronautice Civile Române şi de Rolf Kaselau, Managing Director Beechcraft Berlin Aviation GmbH, în prezenţa ministrului transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc.

„Felicit Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru această achiziţie, care va fi folosită pentru asigurarea siguranţei aviaţiei civile şi pentru creşterea încrederii pasagerilor in transportul aerian romanesc. Era mare nevoie de o asemenea aeronavă performantă care sa asigure menţinerea la un înalt nivel de performanţă a mijloacelor de supraveghere aerian”, a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Prin achiziţia avionului de nouă generaţie se garantează menţinerea sistemelor de navigaţie aeriană, de verificare a procedurilor de precizie şi non-precizie, precum şi de punere în aplicare a noilor proceduri satelitare, la standarde internaţionale ICAO şi EASA de asigurare a siguranţei zborurilor la standarde de maximă calitate.

„Valoarea avionului Beechcraft 350 Super King Air este de aproximativ 9 milioane de euro şi va fi achitată din surse proprii ale Autorităţii Aeronautice Civile Române. Operarea noii aeronave va fi preluată de cei 11 membrii ai echipajului care asigură operarea şi întreţinerea avionului de calibrare care zboară în prezent. Astfel, vechea aeronavă de verificări din zbor B 350 FL-73, înmatriculată YR-CAA şi botezată de echipaj „Colorici”, va fi scoasă la pensie după o activitate record pentru o aeronavă care zboară în condiţii speciale, de peste 11 ani”, se mai arată în comunicatul Autorităţii Aeronautice Civile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici