România va cere avizul CE pentru 13-14 scheme de ajutor de stat

România va trimite spre abrobare Comisiei Europene (CE), în următoarele două luni, 13-14 scheme de ajutor de stat, dintre care trei sau patru vizează acordarea de subvenţii în agricultură, a declarat, joi, în Parlament, ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

18 afișări
Imaginea articolului România va cere avizul CE pentru 13-14 scheme de ajutor de stat

România va cere avizul CE pentru 13-14 scheme de ajutor de stat (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

El a afirmat că schemele de ajutor de stat pentru subvenţionarea agriculturii sunt necesare întrucât conform normelor Uniunii Europene România nu mai poate aloca subvenţii directe începând cu 1 ianuarie 2010.

"La 1 ianuarie 2010, schemele de subvenţionare directă nu mai sunt. Trebuie să se notifice scheme noi. (...) Ne-am apucat deja de ele, iar trei-patru trebuie să plece (la Comisia Europeană - n.r.). 12-13-14 sunt toate, care vor fi notificate în două luni", a spus Vlădescu.

El a arătat că odată cu aprobarea unei scheme de ajutor de stat este nevoie şi de găsirea unei surse de finanţare a acesteia.

"Suntem conştienţi că agricultura trebuie să fie unul dintre motoarele ieşirii din criză, iar pe termen lung unul din motoarele principale ale creşterii economice", a continuat Vlădescu.

El a reiterat, totodată, că este un susţinător al taxării agriculturii "sub toate formele sale".

"Din păcate, au fost investiţi mulţi bani în agricultură şi se întorc foarte puţini", a mai spus Vlădescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici