România va lansa eurobonduri după publicarea prognozei de primăvară a CE

Emisiunea de eurobonduri va fi lansată după publicarea prognozei de primăvară a Comisiei Europene, România neavând presiuni pentru a achitarea datoriilor externe din iunie, întrucât are venituri foarte mari din privatizare, a declarat, luni, ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian.

20 afișări
Imaginea articolului România va lansa eurobonduri după publicarea prognozei de primăvară a CE

România va lansa eurobonduri după publicarea prognozei de primăvară a CE (Imagine: Mediafax Foto)

"Eurobondurile vor fi lansate numai după publicarea prognozei de primăvară a Comisiei Europene. Trebuie să avem în spate viziunea Comisiei. Banca Centrală Europeană a avut deja o evaluare mult mai moderată faţă de previziunile negative ale analiştilor internaţionali", a spus Vosganian.

El a menţionat că nu există o presiune pentru România de a lansa emisiunea de eurobonduri, întrucât datoria externă scadentă la mijlocul acestui an poate fi acoperită fără probleme din veniturile obţinute din privatizare.

"România are suficienţi bani numai din privatizare să acopere suma ce trebuie plătită la mijlocul anului. Datoria poate fi plătită din încasările din privatizare, fără să afecteze deficitul bugetar", a mai spus Vosganian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici