Românii au construit mai puţin, în octombrie

Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate în octombrie a fost de 4.103 acte, în scădere cu 13,1% faţă de septembrie şi cu 27,7% comparativ cu aceeaşi lună din 2008, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

28 afișări
Imaginea articolului Românii au construit mai puţin, în octombrie

Românii au construit mai puţin, în octombrie (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Din cele 4.103 autorizaţii eliberate în octombrie 67,1% au fost pentru zona rurală, se arată într-un comunicat al INS.

În octombrie, faţă de septembrie, distribuţia în profil regional evidenţiază o reducere a numărului de autorizaţii de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în regiunile Centru (-235 autorizaţii), Nord-Est (-128 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-114 autorizaţii).

În regiunea de dezvoltare Vest s-a înregistrat o creştere a numărului de autorizaţii eliberate pentru construirea de clădiri rezidenţiale (+33 autorizaţii).

Faţă de luna similară din 2008, în octombrie anul acesta, s-au eliberat cu 1.574 mai puţine autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, scădere reflectată în toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante reduceri au fost în regiunile de dezvoltare Centru (-537 autorizaţii), Nord-Est (-340 autorizaţii), Sud-Muntenia (-262 autorizaţii) şi Bucureşti-Ilfov (-145 autorizaţii).

Pe ansamblul primelor zece luni, s-au eliberat 41.861 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în scădere cu 21,2% faţă de perioada corespunzătoare a anului precedent. Cele mai semnificative scăderi au fost consemnate în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-2786 autorizaţii), Centru (-1775 autorizaţii), Nord-Est (-1764 autorizaţii) şi Sud-Muntenia (-1731 autorizaţii).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici