Românii cumpără din ce în ce mai mult din magazinele online. Tranzacţiile online cu cardul au crescut cu 40%

Valoarea estimată a tranzacţiilor online cu carduri emise în România s-a apropiat anul trecut de 800 milioane euro, în urcare cu circa 40% faţă de anul precedent, din care 600 milioane euro reprezintă plăţi în afara ţării, a declarat directorul general al Visa România, Cătălin Creţu.

738 afișări
Imaginea articolului Românii cumpără din ce în ce mai mult din magazinele online. Tranzacţiile online cu cardul au crescut cu 40%

Românii cumpără din ce în ce mai mult din magazinele online. Tranzacţiile online cu cardul au crescut cu 40% (Imagine: Shutterstock)

"Practic, cifrele ne spun că românii au încredere în plăţile online şi cumpără din ce în ce mai mult de pe magazinele online, mai ales de pe cele din afara ţării. Trendul de creştere se va menţine şi în 2012 şi, în acest context, valoarea tranzacţiilor online cu carduri emise în România va depăşi un miliard de euro la finele anului", a spus Creţu, la un eveniment de specialitate.

El a amintit că datele Romcard arată că volumul comerţului electronic cu plata online a înregistrat anul trecut o creştere de 24% faţă de anul anterior, ajungând la aproape 160 milioane de euro.

"Dacă adaugăm şi plăţile oline prin carduri Garanti Bank şi Credit Europe România ajungem la circa 200 milioane de euro", a spus Creţu.

Potrivit datelor Băncii Naţionale a României, prezentate de Ruxandra Avram, şeful Direcţiei Stabilitate Financiară din cadrul instituţiei, valoarea plăţilor efectuate cu carduri de debit efectuate s-au apropiat de 17 miliarde de lei în 2011, de la circa 14 miliarde de lei în urmă cu an.

"Comerţul online nu mai este pionerat. Practic, plăţile online cu cardul depăşesc 20% din valoarea totală a plăţilor efectuate cu cardul anul trecut", a spus Creţu.

Pentru tranzacţiile online cu carduri Visa emise în România, Creţu a afirmat că au existat două zile de vârf în 2011, 28 noiembrie şi 12 decembrie.

"Cea mai aglomerată zi din punct de vedere al numărului de tranzacţii online cu carduri emise în România a fost 12 decembrie, cu 29.619 tranzacţii, în creştere cu 43,6% faţă de ziua similară din 2010. În ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor online cu carduri, vârful a fost înregistrat pe 28 noiembrie, când plăţile au însumat 1,4 milioane de euro, cu 42,4% mai mult faţă de ziua similară din 2010", a spus şeful Visa România.

Pentru tranzacţiile cu carduri Visa emise în România la POS, cea mai aglomerată zi din 2011 a fost 23 decembrie, când s-au realizat 316.104 tranzacţii, cu 26,1% mai mult faţă de cea mai aglomerată zi din 2010, în valoare de 12,8 milioane de euro.

Datele BNR arată că românii deţin peste 13 milioane de carduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici