Românii pleacă resemnaţi din casele executate. În Canada proprietarii rupeau tot

Apartamentele şi casele executate silit de băncile de pe piaţa locală sunt de cele mai multe ori într-o stare normală de funcţionare, potrivit executorilor bancari, deşi pe alte pieţe proprietarii aveau obiceiul să devasteze acest gen de locuinţe înainte să le "predea" băncilor, potrivit consultanţilor imobiliari.

51 afișări
Imaginea articolului Românii pleacă resemnaţi din casele executate. În Canada proprietarii rupeau tot

Românii pleacă resemnaţi din casele executate. În Canada proprietarii rupeau tot (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Potrivit informaţiilor de pe siteurile băncilor în prezent sunt scoase spre vânzare cel puţin 1.500 de locuinţe executate silit, dar jucătorii din piaţa imobiliară spun că acest număr va creşte considerabil în următoarele luni, în condiţiile în care unele bănci doresc să amâne provizioanele pentru a putea încheia anul financiar cu rezultate acceptabile.

"Românii pleacă destul de resemnaţi din apartamentele executate silit deoarece sunt pasibili de pedepse penale pentru distrugere de bunuri.

În momentul în care banca adjudecă proprietatea este realizat un proces verbal în care este descris bunul, iar la predare acesta trebuie să fie conform procesului verbal. Noi am avut cazuri fericite şi deocamdată nu am avut apartamente devalizate", spune Marian Stancu, executor bancar în cadrul băncii OTP Bank.

Citeşte mai multe despre casele executate în România pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici