Românii vor să vadă programe TV pe telefonul mobil

Cel puţin 10% din cei peste 20 de milioane de clienţi ai operatorilor de comunicaţii mobile din România doresc să vizioneze programe de televiziune pe propriile terminale, a declarat, la Hanovra, preşedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

134 afișări
Imaginea articolului Românii vor să vadă programe TV pe telefonul mobil

Românii vor să vadă programe TV pe telefonul mobil (Sursa: Mediafax Foto)

"Împreună cu Ministerul Comunicaţiilor, pregătim trecerea la televiziunea digitală, ocazie cu care vom crea şi condiţiile tehnice pentru introducerea televiziunii mobile, care, în opinia noastră, va constitui următoarea revoluţie din domeniu, după revoluţia GSM. Din estimările noastre, cel puţin 10% din cei peste 20 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă din România vor dori să aibă acces la acest serviciu", a spus Georgescu într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX.

Prezent la CeBIT 2008 (Hanovra, Germania), preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (ANRCTI) a prezentat oportunităţile de dezvoltare ale sectorului IT&C românesc şi proiectele pe care autoritatea le are în vedere pentru stimularea concurenţei pe piaţa de comunicaţii şi pentru creşterea atractivităţii sectorului pentru investitorii străini.

"Acordarea unei noi licenţe de comunicaţii mobile în benzile de frecvenţe 410-415/420-425 MHz şi a licenţelor care vor permite utilizarea tehnologiei WiMAX sunt două dintre cele mai aşteptate momente de către investitorii de pe piaţa românească de IT&C", a arătat Georgescu.

La expoziţia de la Hanovra participă 30 de companii româneşti din domeniul IT&C. România se află la cea de-a cincea participare, cu un stand naţional, la târgul de la Hanovra.

CeBIT este una dintre cele mai mari expoziţii internaţionale dedicate domeniul IT&C, peste 6.000 de companii prezentându-şi anual produsele şi serviciile vizitatorilor timp de o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici