Romcard: Vânzările cu plata online prin card vor creşte cu 50% în acest an

Piaţa de comerţ electronic cu plata online prin card va avansa în acest an cu 50% faţă de 2007, la peste 50 milioane euro, cu un total de circa 675.000 de tranzacţii, a declarat, marţi, directorul general al Romcard, Marin Mitroi.

35 afișări
Imaginea articolului Romcard: Vânzările cu plata online prin card vor creşte cu 50% în acest an

Romcard: Vânzările cu plata online prin card vor creşte cu 50% în acest an (Imagine: Mediafax Foto)

Anul trecut piaţa a crescut cu 263% faţă de 2006, la 34,8 milioane euro, fiind efectuate 450.000 de tranzacţii.

"Acest an a început foarte bine, cu 52.000-53.000 de tranzacţii pe lună", a afirmat Mitroi, la a şaptea ediţie a Cards Forum.

Mitroi estimează că plăţile online prin card vor deţine o pondere de circa 30-40% în acest an din piaţa totală de comerţ electronic.

Compania Gecad ePayment a previzionat la începutul anului că ponderea plăţilor online va ajunge la 25% în 2008.

Romcard are 150 de comercianţi activi certificaţi în sistemul 3D Secure, la care se adaugă lunar câte zece noi comercianţi.

Compania a certificat până în prezent cinci bănci în sistemul de tranzacţionare 3D Secure, respectiv BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi Unicredit Ţiriac Bank, dintr-un total de şase-şapte bănci acceptatoare.

Din totalul volumului de tranzacţii, 75% este realizat de către posesorii de carduri din România.

Plăţile online cu cardul se realizează în special pentru plata facturilor de telefonie mobilă şi achiziţionare de telefoane, segment urmat de sectorul turismului, cu rezervări pentru excursii, bilete de avion şi hoteluri, acestea având o pondere valorică mai mare decât primele.

Utilizatorii de carduri mai realizează plăţi online pentru achiziţii de echipamente electronice, în special de IT&C, precum şi aparatură electrocasnică şi birotică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici