Romgaz concesionează perimetre de explorare în Polonia şi Slovacia

Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaş va încheia în câteva săptămâni acorduri cu companii străine pentru concesionarea de perimetre de explorare de gaze în Polonia şi Slovacia, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general adjunct al companiei de stat, Lucian Stancu.

26 afișări
Imaginea articolului Romgaz concesionează perimetre de explorare în Polonia şi Slovacia

Romgaz concesionează perimetre de explorare în Polonia şi Slovacia (Imagine: Mediafax Foto)

Stancu nu a precizat numele companiilor vizate de Romgaz pentru aceste acorduri.

Încheierea acestor contracte ar reprezenta ieşirea Romgaz pe pieţele energetice externe, după ce compania a eşuat, în anii trecuţi, în încercarea de a se asocia cu grupul MOL pentru proiecte de explorare în Ungaria.

Strategia de dezvoltare a companiei controlată de Ministerul Economiei şi Finanţelor vizează implicarea în producţia de gaze sau construcţia de depozite de gaze în afara ţării, inclusiv în Asia Centrală.

Romgaz este unul dintre cei doi producători de gaze importanţi la nivel naţional, celălalt fiind Petrom.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici