Rompetrol Gas a preluat de la trei firme ale lui Borcea 150 de staţii de comercializare GPL

Rompetrol Gas a preluat de la trei firme controlate de preşedintele executiv al clubului de fotbal Dinamo, Cristi Borcea, 150 de staţii de comercializare cu autogaz şi contractele de furnizare încheiate cu operatorii acestor unităţi, tranzacţia fiind autorizată de Consiliul Concurenţei.

665 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Gas a preluat de la trei firme ale lui Borcea 150 de staţii de comercializare GPL

Rompetrol Gas a preluat de la trei firme ale lui Borcea 150 de staţii de comercializare GPL

"Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică realizată de Rompetrol Gas prin dobândirea controlului asupra unor elemente ale fondului de comerţ aparţinând Crimbo Gas 2000, Auto Gaz Trading Constanţa şi Crimbo Gas International. Aceste elemente sunt reprezentate de 150 skid-uri autogaz (instalaţii alimentare, n.r.) şi contractele de furnizare GPL autogaz încheiate cu terţi operatori ai skid-urilor", se arată într-un comunicat al autorităţii pentru Concurenţă.

Consiliul a apreciat că deşi această concentrare economică cade sub incidenţa Legii concurenţei, "nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea operaţiunii cu un mediu concurenţial normal".

Rompetrol Gas face parte din grupul Rompetrol, controlat de KazMunaiGaz din Kazahstan.

Cristi Borcea a vândut în acest an companiei SHV Gas Olanda firmele Crimbo Gas Giurgiu, Crimbo Gas 2003 Caracal, Crimbo Gas Făurei şi Crimbo Gas Zlatna.

Piaţa de GPL se va situa în acest an la un nivel apropiat celui din 2007, de 500.000 de tone, echivalentul a 500 milioane de dolari.

Cei mai importanţi jucători din piaţa românească de GPL sunt Butan Gas, Petrom Gas, Rompetrol Gas, LukOil - Rusia şi MOL - Ungaria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici