Rompetrol Rafinare: Nu se prevăd schimbări majore de management

Rompetrol Rafinare (RRC) susţine, într-un comunicat remis Bursei, că nu deţine informaţii privind schimbări ale acţionariatului la nivelul grupului Rompetrol şi nu poate comenta zvonurile apărute în presă, iar în perioada următoare nu se prevăd schimbări majore de management.

27 afișări
Imaginea articolului Rompetrol Rafinare: Nu se prevăd schimbări majore de management

Rompetrol Rafinare: Nu se prevăd schimbări majore de management (Imagine: Mediafax Foto)

"Rompetrol Rafinare (...) nu deţine informaţii privind schimbări ale acţionariatului la nivelul The Rompetrol Group NV (TRG), societate comercială olandeză, deţinătoare a companiilor din
grup, cu activităţi în 12 ţări. Astfel, nu putem comenta zvonurile apărute în presă. Totodată, procesul de restructurare internă a fost finalizat, iar în perioada următoare nu se prevăd schimbări majore de management", se arată în comunicat.

Compania susţine că va aduce la cunoştinţa instituţiilor abilitate orice schimbare care poate influenţa piaţa de capital.

Potrivit unor surse din piaţă, citate de Ziarul Financiar, Dinu Patriciu ar discuta cu kazahii de la KazMunaiGaz (KMG), care a preluat în 2007 un pachet de 75% din Rompetrol, vânzarea pachetului pe care îl mai deţine în cadrul grupului, precum şi înlocuirea top managementului.

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au deschis şedinţa de tranzacţionare de joi în creştere, iar acţiunile din sectorul energetic afişau cel mai mare avans din piaţă, de 3,58%, susţinute de acţiunile Rompetrol Rafinare, care câştigau 10,2%.

"Speculaţiile privind posibilitatea ieşirii omului de afaceri Dinu Patriciu din afacerea Rompetrol a trezit interesul pentru acţiunile Rompetrol Rafinare, însă informaţia nu este confirmată", a spus un broker.

KazMunaiGaz a cumpărat 75% din grupul Rompetrol în 2007, pentru 1,6 miliarde de dolari. Grupul Rompetrol cuprinde 40 de companii. Printre activităţile de bază se regăsesc rafinare, explorare, distribuţie, servicii industriale, logistică, marketing, dar şi servicii de turism şi transport aerian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici