Rompetrol şi Lukoil au ieftinit carburanţii

Compania Rompetrol, controlată de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan şi subsidiara românească a grupului rus Lukoil au redus, vineri, preţurile carburanţilor comercializaţi în propriile reţele.

14 afișări
Imaginea articolului Rompetrol şi Lukoil au ieftinit carburanţii

Rompetrol şi Lukoil au ieftinit carburanţii (Imagine: Mediafax/AFP)

Compania Rompetrol, controlată de grupul KazMunaiGaz din Kazahstan, a redus, vineri, cu trei bani pe litru, preţurile tuturor carburanţilor comercializaţi prin reţeaua proprie, după ce joi a ieftinit benzina şi motorina cu cinci bani pe litru.

Astfel, preţul benzinei Premium Euro 4 va coborî la 4,2 lei pe litru, iar cel al sortimentelor Efix 95 şi Euro Super 98 fără plumb va scădea la 4,16 lei, respectiv 4,79 lei pe litru.

Preţul motorinelor Efix Euro 4 şi super Euro 5 va fi diminuat la 4,53 lei, respectiv 4,82 lei pe litru.

Subsidiara românească a grupului rus Lukoil a redus, vineri, preţurile la benzină cu 12 bani pe litru, iar la motorină cu până la opt bani, după ce săptămâna trecută a ieftinit unele tipuri de carburanţi cu până la trei bani pe litru.

Astfel, preţul benzinei COR Euroluk a scăzut de la 4,16 lei la 4,04 lei/litru, iar COR 95 Premium costă 4,06 lei/litru. Benzina Super Euroluk s-a ieftinit cu 12 bani, de la 4,52 lei la 4,4 lei/litru.

În cazul motorinei, compania a aplicat o scădere de opt bani la Euro Diesel, de la 4,51 lei pe litru la 4,43 lei, iar la Super Euro Diesel preţul a fost redus cu şase bani pe litru, la 4,69 lei.

La sfârşitul săptămânii trecute, preţul petrolului a scăzut cu 13%, până în jurul nivelului de 129 dolari pe baril.

Cotaţiile internaţionale ale barilului de petrol, care influenţează preţurile combustibililor, au crescut cu circa 50% faţă de începutul acestui an şi s-au dublat comparativ cu perioada similară din 2007, ajungând la 11 iulie la recordul istoric de peste 147 dolari pe baril.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici