Rovinieta pentru autoturisme, între 28 şi 40 de euro din 2008

Tariful pentru utilizarea reţelei naţionale de drumuri, rovinieta, cu o durată de un an, va varia între 40 de euro pentru un autoturism non-euro şi 28 de euro pentru un autoturism Euro II şi peste, a anunţat Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

2 afișări
Imaginea articolului Rovinieta pentru autoturisme, între 28 şi 40 de euro din 2008

Rovinieta pentru autoturisme, între 28 şi 40 de euro din 2008

Cuantumul taxei de drum, care va intra în vigoare de la începutul anului viitor, a fost aprobat încă din anul 2002, calendarul de aplicare etapizată a tarifului de utilizare a drumurilor fiind convenit cu Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Contravaloarea taxei pentru o singură zi este de 1 euro pentru toate categoriile de autoturisme, însă variază între şase şi zece euro pentru o perioadă de 30 de zile. Pentru un interval de şase luni, rovinieta costă între 15 şi 25 de euro.

În cazul autovehiculelor comerciale de până la 3,5 tone, taxa de utilizare a drumurilor pentru un an variază între 150 de euro pentru o maşină non-euro şi 100 de euro pentru Euro II şi peste.

Pentru camioanele cu masa între 3,5 tone şi 7 tone, contravaloarea rovinietei variză pentru un an între 350 şi 400 de euro, în timp ce pentru autovehiculele grele, cu masa între 7 şi 12 tone, taxa va fi cuprinsă între 700 şi 900 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici