Rusal a încheiat cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei

Grupul Rusal, controlat de magnatul rus Oleg Deripaska, a încheiat cu creditorii internaţionali cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei, creând astfel condiţiile ca producătorul de aluminiu să obţină circa două miliarde de dolari printr-o emisiune de acţiuni.

20 afișări
Imaginea articolului Rusal a încheiat cel mai mare acord de restructurare a datoriilor din istoria Rusiei

Oleg Deripaska, magnatul rus care a transformat Rusal în cel mai mare producător de aluminiu la nivel mondial (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rusal a reuşit să finalizeze negocierile din ultimul an de restructurare a unor datorii externe de 7,4 miliarde de dolari, după ce un fond britanic de investiţii a acceptat să participe la acord alături de alţi peste 70 de creditori internaţionali, potrivit unor surse bancare.

"A fost obţinut acceptul şi din partea ultimului dintre creditori. Acordul va fi semnat în viitorul apropiat", a spus una dintre surse.

Deripaska a transformat Rusal în cel mai mare producător de aluminiu la nivel mondial, dar prăbuşirea preţurilor metalelor a adus grupul în incapacitatea de a-şi respecta obligaţiile financiare, care depăşesc în prezent 16 miliarde de dolari.

Succesul Rusal de restructurare a datoriilor externe poate influenţa investitorii să facă plasamente pe termen lung în Rusia, consideră analiştii.

Reprezentanţii Rusal au refuzat să comenteze informaţiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici