Ruşanu: Presupusa intervenţie în procesul de reorganizare a Finanţelor Publice e doar o fabulaţie

Preşedintele ASF, Dan Radu Ruşanu, spune, referitor la afirmaţiile liderului sindical de la Direcţia de Finanţe Timiş conform cărora instituţia a primit o notă internă privind mutarea sediului la Deva, că aceasta nu a existat şi presupusa intervenţie a sa în reorganizarea Finanţelor e o "fabulaţie".

426 afișări
Imaginea articolului Ruşanu: Presupusa intervenţie în procesul de reorganizare a Finanţelor Publice e doar o fabulaţie

Dan Radu Ruşanu (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Conform unui comunicat de presă transmis, luni, de reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară, preşedintele ASF, Dan-Radu Ruşanu, precizează, referitor la declaraţiile liderului de sindicat de la Direcţia Finanţelor Publice Timiş, Adrian Găvruţă, conform cărora, vineri, la sediul instituţiei a ajuns o notă internă care anunţa că, în cadrul regionalizării, sediul regional al Finanţelor va fi la Deva, în judeţul Hunedoara, că "această notă internă nu a existat şi nici alte note interne pe vreun subiect care face atributul exclusiv al Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice".

"Presupusa intervenţie a preşedintelui ASF în procesul de reorganizare a Finanţelor Publice este doar o fabulaţie şi nu are nicio legătură cu realitatea. ASF nu se implică şi nici nu se va implica în chestiuni care ţin de împărţirea administrativă a României (procesul de regionalizare), acestea fiind atributele altor instituţii decât ASF", se arată în comunicat.

Aproximativ 300 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Timiş au protestat, luni dimineaţă, timp de aproximativ trei ore, închizând ghişeele instituţiei şi ieşind în faţa sediului, nemulţumiţi de intenţia de mutare a sediului Finanţelor de la Timişoara la Deva, în cadrul proiectului de regionalizare.

Angajaţii de la Direcţia de Finanţe Publice Timiş au avut pancarte pe care scria "Ruşine, Ruşanu", "Fiscu' din Timişoara nu se mută la Hunedoara" şi au fluierat. De asemenea, pe uşa de la intrarea în instituţie au pus afişe pe care scria "Protest".

Timişorenii care au mers la sediul Finanţelor au fost întorşi din drum şi rugaţi să revină după prânz, după încheierea protestului.

Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Timiş au spus că, dacă ar avea loc mutarea sediului la Deva, peste o sută de angajaţi ar fi disponibilizaţi.

"Ne cerem scuze contribuabililor că i-am pus pe drumuri, dar ei au înţeles că acest protest îi interesează şi pe ei, pe lângă că presupune mai multe drumuri, este o anomalie. Sediul Vămii este la Timişoara. Ce se întâmplă cu sediile care sunt construite de doar câţiva ani ? Sunt peste o sută de persoane care ar urma să fie disponibilizate, dacă ar avea loc mutarea sediului la Deva", preciza Elisabeta Pintilie, consilier juridic în cadrul Direcţiei de Finanţe Timiş.

Sindicaliştii şi conducerea Direcţiei de Finanţe Timiş au avut o întâlnire cu prefectul judeţului, Eugen Dogariu, şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

"Am avut o întâlnire cu sindicatele şi angajaţii din Finanţe şi cu conducerea, pentru a prelua un memoriu în care sunt prezentate motivele acestei acţiuni spontane. Am preluat materialul şi îl voi transmite în continuare instituţiilor de la Bucureşti. Am căzut de acord ca cei care au de suferit, contribuabilii, să nu fie afectaţi", declara Dogariu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, afirma că nu sunt motive de mutare a sediului Finanţelor la Deva, având în vedere că la Timişoara instituţia funcţionează într-un sediu nou, modern.

Preşedintele CNSLR "Frăţia" - filiala Timiş, Adrian Negoiţă, declara, după întâlnirea cu prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, că angajaţii de la Finanţe vor protesta, joi, în faţa sediului Prefecturii Timiş, în cazul în care cerinţa lor nu va fi îndeplinită.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Finanţelor Publice Timiş, în judeţ sunt aproximativ 77.000 de contribuabili, faţă de 30.000 câţi sunt în Hunedoara, iar încasările pe angajat au fost în primele şase luni de 2,2 milioane de lei, faţă de numai 1,2 milioane lei în judeţul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici