Rusia acordă Belarusului încă o săptămână pentru plata datoriei la gaze

Belarus a evitat reducerea la jumătate a cantităţii de gaze furnizate de Gazprom, achitând parţial datoria pentru livrările din primul semestru, dar Rusia a avertizat autorităţile de la Minsk că au la dispoziţie o săptămână pentru a plăti integral restanţa.

1 afișare
Imaginea articolului Rusia acordă Belarusului încă o săptămână pentru plata datoriei la gaze

Rusia acordă Belarusului încă o săptămână pentru plata datoriei la gaze

"Următorul termen este 10 august", a declarat purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kuprianov.

Termenul limită anterior a expirat vineri, iar Gazprom a avertizat că va reduce la jumătate livrările de gaze către Belarus, dacă autorităţile de la Minsk nu vor plăti datoria de 456 de milioane de dolari.

Beltransgas, compania de administrare a conductelor de gaze din Belarus, a anunţat vineri că a făcut o primă plată de 190 de milioane de dolari.

Avertismentul Gazprom privind reducerea livrărilor către Belarus a provocat îngrijorare în Europa, întrucât disputele anterioare ale Rusiei cu acest stat, precum şi cu Ucraina, au condus la oprirea temporară a livrărilor către statele europene.

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a declarat, joi, că datoria va fi plătită, dar a acuzat Rusia că încearcă să privatizeze întreaga economie a Belarusului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici